Historie

In 1887 is het allemaal begonnen met de familie van J. Brinkers sr. Een gezin met 5 kinderen had een boerderij aan de Brugstraat in Nederhorst den Berg. Op een gegeven moment besloot oma Brinkers sr. tot het verkopen van textiel. In eerste instantie waren dit rode zakdoeken en grote onderbroeken met bandjes. Al spoedig moest opa Brinkers sr. met de hittekar de boer op om een en ander aan de man te brengen.

Na verloop van tijd wilde de jongste zoon P. Brinkers de activiteiten uitbreiden door het openen van een pand aan de Dammerweg. De textielwinkel werd al snel uitgebreid met de verkoop van zeil (balatum), kokosmatten en schoenen. Later werden tapijt, gordijnen en matrassen aan de woninginrichting toegevoegd.
De verkoop vond niet alleen in de winkel plaats, want Peet Brinkers ging dagelijks met veel plezier de wijk in; eerst met de transportfiets en later met de auto. Voor Peet waren de opruimingen, die 2 keer per jaar werden gehouden, een hoogtepunt. Hij wist het publiek te enthousiasmeren: voor een appel en een ei een onderbroek! Na een gedegen opleiding in Enschede kwam in 1965 ook Jan Brinkers in de zaak. De winkel groeide met het dorp mee.

In 1969 vond de eerste verbouwing plaats, het assortiment werd nog uitgebreider met onder andere een cadeau-shop. Enkele jaren later volgde de verkoop van mode en lingerie. Sinds 1995 is alweer de 4e generatie in het bedrijf: Anne-Marie Brinkers. Vol enthousiasme wil zij het voortzetten.